AirlinesNieuwsProfessional

Laudamotion volledig in handen van Ryanair

Het Oostenrijkse Laudamotion is met ingang van 29 januari volledig in handen van de Ierse prijsvechter Ryanair, zo meldt de maatschappij van voormalig Formule 1-coureur Niki Lauda.

100 procent
‘Laudamotion heeft vandaag (29 januari) bevestigd dat Ryanair eind december de overname van 100 procent aandelen in Laudamotion GmbH door NL Holdings heeft afgerond. Laudamotion is nu een 100 procent dochteronderneming van Ryanair Holdings Plc, de groep die eigenaar is van Europa’s grootste luchtvaartmaatschappij’, aldus Laudamotion.

Vloot
De gevolgen van de overname uitten zich in het vergroten van de Laudamotion-vloot van 19 vliegtuigen vorig jaar zomer naar 25 vliegtuigen in de zomer van dit jaar. Ook zijn er contracten getekend met verschillende leasebedrijven zodat de vloot in 2020 nog verder kan groeien naar 30 vliegtuigen, allemaal van de Europese vliegtuigbouwer Airbus.

Bases
Komende zomer opereert Laudamotion vanaf vier bases in Wenen, Düsseldorf, Stuttgart en Palma. In Wenen wordt het aantal gestationeerde toestellen opgeschroefd van vier naar acht vliegtuigen. In de drie andere steden staan er respectievelijk zeven, drie en twee toestellen gestationeerd. Komende winter wordt het aantal vliegtuigen in Wenen verhoogd naar elf toestellen, waarmee Laudamotion de één-na-grootste maatschappij op het Weense vliegveld wordt, na Lufthansa-dochter Austrian Airlines.

Goedkeuring
Vorig jaar juli gaf de Europese Commissie goedkeuring voor de overname van Laudamotion door Ryanair, welke nu een feit is. Door de overname en uitbreiding van Laudamotion worden er ook zo’n 400 nieuwe banen gecreëerd voor piloten, cabin crew en werktuigkundigen, aldus de Oostenrijkse maatschappij.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/