fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Nieuwe Griekse airline moet concurrentie met Aegean aangaan

Een nieuwe Griekse luchtvaartmaatschappij met de naam Athens Spirit Airlines moet de concurrentie met Aegean Airlines aangaan, zo meldt de Griekse website dealnews.

Athens Spirit Airlines
De nieuwe Griekse airline, die in 2017 opgericht werd, moet met ingang van april de concurrentie met de eveneens Griekse maatschappij Aegean aangaan. Athens Spirit Airlines zou met een vloot van zes vliegtuigen zowel binnenlandse- als internationale vluchten uitvoeren.

Vloot
Die vloot zou moeten bestaan uit vier Airbus A319’s en twee Airbus A340’s. Aan het hoofd van de nieuwe maatschappij staat Vasilis Dorizas, voormalig manager bij Olympic Airways. Hij werkte 16 jaar voor de voormalige staatsluchtvaartmaatschappij voordat hij zich ging bezighouden met het beheer van een staatspensioenfonds. Via het inmiddels failliete Sky Greece Airlines kwam hij terug in de luchtvaart terecht, waar hij nu met Athens Spirit Airlines de Griekse luchtvaartmarkt wil openbreken.

Routes
Welke routes er vanuit Athene precies gevlogen gaan worden, en wat de frequentie op de routes zal zijn, is op dit moment niet bekend.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button