fbpx
MilitairNieuwsProfessional

Koreaanse luchtmacht neemt Airbus-tanker in ontvangst

De Zuid-Koreaanse luchtmacht heeft de Airbus A330 Multi Role Tanker Transport (MRTT) in ontvangst genomen, het is het eerst type toestel voor de Republic of Korea Air Force (ROKAF), zo meldt Airbus.

MRTT
De A330 MRTT voor de ROKAF wordt aangedreven door Rolls-Royce Trent 700-motoren. Zuid-Korea voegt zich met de levering van het toestel bij zes andere landen die ook gebruik maken van het toestel. Daarnaast is het één van twaalf landen die het toestel bestelt hebben, waaronder Nederland. De Nederlandse luchtmacht heeft, samen met Duitsland, Luxemburg en Noorwegen, ook acht van deze toestellen besteld

KC-30
De A330 MRTT kan 267 passagiers, 43 ton vracht en 111 ton brandstof meenemen. In Europese dienst krijgen de toestellen als aanduiding KC-30. De vliegtuigen kunnen ook worden ingericht voor ‘Med Evac’ (medische evacuatie) doeleinden. Dan is er ruimte voor zes ‘Intensive Care’ bedden en zestien reguliere liggende patiënten.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button