CorendonLiefhebberNaast het nieuwsNL nieuwsOpmerkelijk

Langzaamste 747 ‘vliegt’ bij Corendon

De Boeing 747 die in de tuin van het Corendon-hotel geplaatst wordt, is de langzaamste 747 die door de lucht ‘vliegt’. De route vanuit de hangar naar de eindbestemming zal met een gemiddeld vaartje van 85 meter per uur afgelegd worden.

Snelheid
Corendon heeft de ex-KLM 747 ‘City of Bangkok’ overgespoten en zal deze in de tuin van het hotel plaatsen. Hoe de jumbojet in de tuin wordt geplaatst is echter geen makkelijke operatie. De afstand tussen de hangar en de tuin bedraagt zo’n 10 kilometer. Vijf dagen nadat het toestel de hangar verlaat zal het in de Corendon-tuin geplaatst worden. Daarmee komt de gemiddelde snelheid waarmee de 747 verplaatst wordt op 85 meter per uur.

Tocht
Tijdens de tocht, die op dinsdag 5 september om 22:00 uur van start zal gaan, wordt de 747 via de Zwanenburgbaan naar de weilanden gereden. Daar moeten 17 slootjes overgestoken worden, waarna de ‘Queen of the Skies’ op de Sloterweg twee dagen blijft staan.

A9
In de nacht van vrijdag op zaterdag wordt het 150 ton wegende vliegtuig over de A9 getild. Rond middernacht wordt de snelweg afgesloten en zal de 747 over de A9 ‘vliegen’ om aan de andere kant van de snelweg weer even te blijven staan.

Laatste loodjes
De laatste loodjes, en laatste meters, worden in de nacht van zaterdag op zondag afgelegd. Dan wordt de 747 over de Schipholweg getild. Dan moet het toestel, met 57 bewegingen op zijn plaats worden gezet in de tuin van het hotel. Daar zal in het derde kwartaal van dit jaar het toestel zijn deuren openen als de ‘Corendon Boeing 747 Experience’.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button