AirlinesNieuwsProfessional

Spaanse cabin crew Ryanair stemt in met erkenningsovereenkomst

De Spaanse cabine crew van Ryanair heeft tijdens een stemming met 99 procent voor de erkenningsovereenkomst tussen de Ierse prijsvechter en de vakbonden SITCPLA en USO gestemd, zo meldt Rynair.

Voorlopig akkoord
De Spaanse vakbonden SITCPLA en USO, die de belangen van de in Spanje gestationeerde Ryanair-cabin crew behartigen, waren begin deze maand tot een voorlopig akkoord gekomen met de Ierse prijsvechter. ‘We geloven dat deze belangrijke ontwikkeling een garantie biedt qua werkgelegenheidsstabiliteit en voor verbeterde arbeidsomstandigheden. Maar het belangrijkste is de toepassing van de Spaanse wet’, aldus de vakbonden.

Staking
Met dat voorlopige akkoord werd een staking voorkomen op 10 en 13 januari. Eerder sloot Ryanair al cao-overeenkomsten in Duitsland en Italië. In Nederland is de Ierse maatschappij nog niet zo ver om tot een cao-akkoord te komen.

Nederland
Sterker nog, Ryanair diende een aanvraag voor het collectieve ontslag in voor de in Nederland gestationeerde werknemers. Het UWV heeft deze aanvraag niet in behandeling genomen omdat ‘Ryanair het collectieve ontslag niet met de vakbonden heeft overlegd, zoals wettelijk verplicht’, zo meldde FNV Luchtvaart.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close