fbpx
AirlinesNieuwsPiloten en CrewProfessional

Spaanse cabin crew Ryanair stemt in met erkenningsovereenkomst

De Spaanse cabine crew van Ryanair heeft tijdens een stemming met 99 procent voor de erkenningsovereenkomst tussen de Ierse prijsvechter en de vakbonden SITCPLA en USO gestemd, zo meldt Rynair.

Voorlopig akkoord
De Spaanse vakbonden SITCPLA en USO, die de belangen van de in Spanje gestationeerde Ryanair-cabin crew behartigen, waren begin deze maand tot een voorlopig akkoord gekomen met de Ierse prijsvechter. ‘We geloven dat deze belangrijke ontwikkeling een garantie biedt qua werkgelegenheidsstabiliteit en voor verbeterde arbeidsomstandigheden. Maar het belangrijkste is de toepassing van de Spaanse wet’, aldus de vakbonden.

Staking
Met dat voorlopige akkoord werd een staking voorkomen op 10 en 13 januari. Eerder sloot Ryanair al cao-overeenkomsten in Duitsland en Italië. In Nederland is de Ierse maatschappij nog niet zo ver om tot een cao-akkoord te komen.

Nederland
Sterker nog, Ryanair diende een aanvraag voor het collectieve ontslag in voor de in Nederland gestationeerde werknemers. Het UWV heeft deze aanvraag niet in behandeling genomen omdat ‘Ryanair het collectieve ontslag niet met de vakbonden heeft overlegd, zoals wettelijk verplicht’, zo meldde FNV Luchtvaart.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button