fbpx
NieuwsProfessionalVliegtuigen

‘Boeing neemt in 2020 besluit over nieuw vliegtuig’

Boeing zal in 2020 een besluit nemen om een nieuw vliegtuig op de markt te brengen, dat zegt Boeing-topman Dennis Muilenberg na de presentatie van de jaarcijfers tegenover Reuters.

NMA
Het besluit of er een nieuwe ‘middle-of-the-market airplane’ (NMA) komt, ook als projectnaam de 797 genoemd, zal in 2020 pas genomen worden. Eerst werd er verwacht dat de Amerikaanse vliegtuigbouwer dit jaar al de knoop zou doorhakken.

Beslissing
Muilenberg legt uit hoe het beslissingsproces de komende maanden zal verlopen: ‘dit jaar zullen we met verschillende klanten lange en gedetailleerde gesprekken voeren over de behoefte aan een nieuw type vliegtuig. Aan de hand van de reacties en vraag vanuit de klanten maken wij een beslissing of er genoeg ‘launch customers’ (eerste klanten) zijn, om het bouwen van een nieuw vliegtuig rendabel te maken. Pas als dat onderzoek is afgerond zullen we in 2020 de knoop doorhakken.’

Opvolger
De NMA moet het gat opvullen tussen de Boeing 737 MAX en de 787 Dreamliner. Het is de beoogde opvolger van de Boeing 757 en 767, die bij steeds meer maatschappijen op de nominatie staan om vervangen te worden. Met een capaciteit van 220-270 passagiers en een vliegbereik van ongeveer 8.000 kilometer wil Boeing het marktsegment bedienen.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button