AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

‘Germania kan lonen niet meer uitbetalen’

De Duitse luchtvaartmaatschappij Germania kan de lonen voor hun werknemers niet meer uitbetalen, dat meldt de Duitse website aerotelegraph op basis van een bericht die zij op het intranet van de maatschappij konden inzien.

Vertraging
In de mededeling staat te lezen dat: ‘in verband met het huidige financieringsproces loopt de uitbetaling van de lonen en salarissen vertraging op. Wij betreuren dit uitdrukkelijk’, aldus topman Karsten Balke en algemeen directeur Clauspeter Schwarz in het bericht. Verder staat in het bericht dat er ‘gestreefd wordt om de uitbetaling van de lonen zo snel mogelijk te laten gebeuren.’

Opgelost
Nadat begin januari duidelijk werd dat Germania in financieel zwaar weer verkeert, liet Balke een kleine twee weken geleden, op 19 januari, nog weten dat de financiële problemen voor Germania, voor de korte en middellange termijn, van de baan waren. De airline ontving toen een kapitaalinjectie van investeerders van 15 miljoen euro.

Ziekmeldingen
Aerotelegraph meldt dat volgens een medewerker van Germania verschillende mensen zich al ziek hebben gemeld naar aanleiding van de financiële strubbelingen bij de Duitse vlieger. Of de eerdere kapitaalinjectie de maatschappij van de afgrond kan redden zal in de komende tijd duidelijk worden.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close