fbpx
AirlinesFinancieelNaast het nieuwsProfessional

‘Hainan stelt winstverwachting bij door hoge olieprijs’

De Chinese luchtvaartmaatschappij Hainan Airlines stelt haar winstverwachting voor 2018 naar beneden bij door de hoge olieprijs van het afgelopen jaar, zo meldt flightglobal.

Winstwaarschuwing
Hainan Airlines geeft een winstwaarschuwing af voor de nettowinst over 2018. De maatschappij geeft aan een verlies van omgerekend zo’n 65 miljoen euro te noteren. Of er ook verlies wordt gedraaid is nog niet duidelijk, want in maart komt Hainan pas met de jaarcijfers naar buiten.

Kosten
In 2017 behaalde Hainan omgerekend een nettowinst van 430,5 miljoen euro. In 2018 lag de olieprijs een stuk hoger dan het jaar daarvoor, waardoor die kosten flink stegen. Daarnaast waren ook de bijdragen aan vliegvelden hoger en stond de Chinese yuan slechter tegenover de dollar.

2018
In 2018 opende Hainan wel nieuwe routes naar Europa, waaronder een derde verbinding naar Brussel en werd Shenzhen en Zürich voor het eerst met elkaar verbonden. Sinds 28 januari van dit jaar verbindt Hainan voor het eerst de Canadese stad Vancouver met Shenzhen.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button