fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigen

Qatar Airways verruilt A321neo’s voor long range-variant

Qatar Airways plaatste in december een bestelling voor vijftig Airbus A321neo’s. Nu heeft de maatschappij de bestelling aangepast en verruilt tien van die toestellen voor de long range-variant; de A321LR, zo meldt Qatar Airways.

Bestelling
Begin 2017 liet Qatar Airways-topman Akbar al Baker weten dat hij geen A320’s meer wilde toevoegen aan zijn vloot. De bestelling werd aangepast naar vijftig A321neo’s en werd in december geplaatst toen de Franse president Emmanuel Macron in de golfstaat op bezoek was. Nu wordt de bestelling weer aangepast omdat tien van de toestellen worden omgeruild voor de A321LR.

A321LR
De A321LR heeft ruimte voor 240 passagiers doordat de deuren anders geplaatst zijn. Ook heeft het toestel de ruimste romp van Airbus’ narrow body-toestellen. Het vliegtuig kan met een maximaal gewicht van 97 ton opstijgen en door een derde brandstoftank wordt actieradius verhoogt naar 4000 nautische mijlen (7408 kilometer). De Israëlische airline ARKIA nam afgelopen november de eerste A321LR in ontvangst.

Frankrijk
Naast de A321neo’s bestelde de golfstaat in december bij Frankrijk ook nog 12 gevechtsvliegtuigen van het merk Rafale, pantservoertuigen en diensten van transportbedrijven. In totaal leverde de verschillende bestellingen Frankrijk zo’n 10 miljard euro op.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button