fbpx
AirlinesNieuwsNL NieuwsPiloten en CrewProfessionalSchiphol Airport

VNC en easyJet zetten puntjes op de i in cao

De Vereniging Nederlands Cabinepersoneel (VNC) en easyJet hebben de puntjes op de i gezet met betrekking tot de cao die in maart vorig jaar is rondgekomen. Zo hebben de vakbond en de maatschappij laten weten.

Cabinepersoneel

In maart vorig jaar sloten easyJet en de VNC voor het eerst een collectieve arbeidsovereenkomst af voor het Nederlandse cabinepersoneel. Die trad op 1 april van dat jaar in werking.

VNC

“We hebben het dit keer iets anders gedaan dan te doen gebruikelijk”, legt Ron Sneijder, voorzitter easyJet sectiebestuur van de VNC uit. “De cao die in maart vorig jaar is getekend is op 1 april ingegaan. We wilden dat zo snel mogelijk omdat daarin grote loonsverhogingen waren afgesproken.” Van 16 tot 24 procent, afhankelijk van de exacte functie van het cabinepersoneel.

Details

Volgens Sneijder moest die cao gezien worden als een soort concept. “Omdat het de allereerste was, we begonnen met niks.” Niet-inhoudelijke details, zoals bijvoorbeeld welke taal wanneer wordt gebruikt, Engels of Nederlands, zijn later ingevuld. “We hebben het dus in twee stappen gedaan.” De cao die in maart vorig jaar werd afgesproken loopt tot en met 31 maart 2020.

Inflatiecorrectie

Met ingang van 1 april van dit jaar krijgt al het Nederlandse cabinepersoneel van easyJet een loonsverhoging van 1,6 procent. “Als inflatiecorrectie”, zegt Sneijder van de VNC. “Ik ben ontzetten blij voor ons cabinepersoneel dat een goede cao is afgesloten met vakbond VNC en dat de laatste details ook rond zijn”, aldus William Vet, de manager van easyJet in Nederland. 

Basis

Op de basis van de prijsvechter in Amsterdam werken volgens de maatschappij meer dan driehonderd piloten en cabinepersoneel op Nederlandse contracten. “In 2018 zijn meer dan zeventig nieuwe cabinepersoneelsleden aangetrokken op de basis Schiphol.”

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Gerelateerde artikelen

Back to top button