AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Air Senegal eerste Afrikaanse airline met A330neo

Air Senegal heeft als eerste Afrikaanse airline de Airbus A330neo in ontvangst genomen. Op de laatste dag van januari landde het toestel in Dakar, zo meldt Airbus.

Eerste
Op het Blaise-Diagne Airport in Dakar landde de eerste Airbus A330neo voor Air Senegal. Het toestel biedt ruimte aan 290 passagiers verdeeld over drie klassen. Zo kunnen er 237 mensen plaatsnemen in economy, 21 in premium economy en 32 mensen in business class. Air Senegal zal het vliegtuig inzetten op de route tussen de Senegalese hoofdstad Dakar en Parijs.

Twee
Tijdens de Dubai Airshow in 2017 tekende Air Senegal voor twee A330neo’s. Het eerste toestel, met de naam ‘Casamance’, is nu in de vloot opgenomen. Daarmee komt de totale vloot van de Afrikaanse airline op vijf vliegtuigen.

Vloot
Die vijf vliegtuigen bestaan dus uit de nieuwe A330neo, en nog twee A319’s van 13,8 jaar oud en twee ATR 72’s van 1,3 jaar oud. Wanneer de tweede A330neo aan de vloot wordt toegevoegd is op dit moment niet bekend.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/