AirlinesFrequente reizigerNieuwsRoutes

Emirates en China Southern slaan handen ineen

Emirates en China Southern slaan de handen ineen op 18 routes waarop zij elkaars vluchtcodes zullen delen, zo meldt de golfmaatschappij.

Codeshare
China Southern en Emirates hebben een intentieverklaring ondertekend waarbij zij samen tot een codeshare-overeenkomst zullen komen. Op de vluchten waarop die codeshare van toepassing is kunnen passagiers van beide maatschappijen, op één ticket overstappen op een toestel van de andere airline.

China en Midden-Oosten
De codeshare-overeenkomst moet het voor reizigers makkelijker maken om vanuit China naar het Midden-Oosten te vliegen en andersom. Zo kunnen passagiers die met Emirates vliegen dankzij de codeshare makkelijker op Chinese binnenlandse vluchten stappen naar bijvoorbeeld steden als Fuzhou, Xiamen en Xi’an. Chinese reizigers kunnen nu makkelijk overstappen op vluchten naar bijvoorbeeld Jeddah, Caïro en Muscat.

Afrika
Ook zal de codeshare-overeenkomst van toepassing zijn op Emirates-vluchten naar de Seychellen en Lagos in Afrika.

Qatar
Het is opvallend dat China Southern met Emirates in zee gaat, sinds de concurrent Qatar Airways begin januari een belang van vijf procent in de Chinese maatschappij heeft genomen. Sinds 1 januari is China Southern uit de SkyTeam-alliantie gestapt.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/