AirlinesFrequente reizigerOverig nieuwsRoutes

AirBaltic voegt 2 bestemmingen aan zomernetwerk toe

AirBaltic breidt het zomernetwerk met twee nieuwe bestemmingen op Mediterraanse eilanden uit, zo meldt de Letse low cost-maatschappij.

Griekenland
Op 11 mei begint airBaltic met vluchten tussen de Letse hoofdstad Riga en het Griekse eiland Kos. De vlucht wordt één keer per week uitgevoerd.

Spanje
Een dag later, op 12 mei, vliegt de Letse prijsvechter vanuit Riga naar het Spaanse eiland Menorca, het grootste eiland van de Balearen, grondgebied van Spanje. Ook hier wordt één keer per week naar gevlogen.

A220
De vluchten worden met airBaltic’s nieuwe Airbus A220-300’s uitgevoerd. Het Airbus-toestel biedt plaats aan 145 passagiers. De maatschappij bestelde in mei vorig jaar dertig A220’s bij Airbus.

Vloot
De gemiddelde leeftijd van de vijf Airbus-toestellen van airBaltic bedraagt zo’n half jaar. Het aantal toestellen van Bombardier in de vloot bestaat uit twaalf Q400 NextGen’s. Deze zullen tegen 2022 vervangen worden door de A220’s. Daarnaast heeft airBaltic nog twee Boeing 737-500’s en zes Boeing 737-300’s in de vloot.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button