GoofGoof DailyHistorische luchtvaartLiefhebberNaast het nieuws

Crash! | Goof Daily

Precies vandaag, maar dan in 1940, stortte de Fokker D-21 van luitenant Fritz Rasmussen in een bevroren Fins meer. Rasmussen was een bekende Deense vlieger, die met zes vrienden de Finnen te hulp schoot toen die plotseling overvallen werden door de Russen. De Fokker D-21 op de foto ging ten onder in ònze oorlog, en wel op 11 mei 1940. Bevindt zich nu in een mooi klein museum – Crash – in Aalsmeerderbrug. Ga er eens kijken!


Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Goof Bakker

Columnist. Goof is reclame-tekstschrijver en vlieger op de Cessna O-2A en de Yak-52. Hij schrijft een column in Piloot & Vliegtuig. Goof schrijft ook voor diverse bladen, kranten (NRC / Volkskrant) en magazines.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close