fbpx
LiefhebberMilitairVliegtuigen

‘Duitsland wil regerings-A340 vervangen door 3 A350’s’

De dagen van de A340 als vliegtuig van de Duitse regering lijken geteld. Het ministerie van Defensie wil de twee toestellen vervangen door A350’s. Dit meldt het Duitse blad Der Spiegel.

De Duitse Luftwaffe bezit op dit moment twee A340’s, die gebruikt worden door bondskanselier Angela Merkel en andere leden van de regering. Beide vliegtuigen komen regelmatig in het nieuws omdat ze met problemen aan de grond staan. Afgelopen week strandde bondspresident Steinmeier nog in Ethiopië omdat de A340 stuk was.

Druppel
Volgens Der Spiegel was een pechgeval in november vorig jaar de druppel die de emmer liet overlopen. Bondskanselier Merkel moest toen met een lijnvlucht naar een G20-top in Buenos Aires. De A340 die haar zou vliegen, keerde in het Nederlandse luchtruim om toen de communicatiesystemen tijdens de vlucht uitvielen. Enkele weken eerder kon de A340 niet vertrekken vanaf Bali omdat knaagdieren kabels hadden stukgebeten.

Vervanging
De Duitse regering heeft volgens het blad dit jaar 25 miljoen euro vrijgemaakt om de vervanging van de A340’s in gang te zetten. De toestellen waarmee nu gevlogen wordt, zijn in 2009 en 2011 overgenomen van Lufthansa. Airbus bouwde de toestellen in 1999 en 2000. Het ministerie van Defensie wil mogelijk nog dit jaar de handtekeningen zetten voor de nieuwe vliegtuigen.

Airbus A350’s
Voor de nieuwe toestellen wordt met name richting Airbus gekeken. De vliegtuigbouwer kan, stelt Der Spiegel, snel drie nieuwe A350’s leveren aan Duitsland. Bild meldde eerder dat ook de A330 als model in beeld is. Het ombouwen van de toestellen tot VIP-vliegtuig kost volgens Duitse media een slordige 150 miljoen euro.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button