fbpx
IncidentenNieuwsOnderwerpenVeiligheidVliegvelden

Luchthaven Brisbane gesloten na dreiging

De luchthaven van het Australische Brisbane is gesloten en ontruimd geweest nadat een man ging dreigen met een mes. De man zou volgens de politie ook hebben gedreigd met het tot ontploffing brengen van een bom en is vervolgens door de politie neergeschoten.

Motief
Het is nog onbekend wat het motief van de dader was. De politie heeft laten weten dat er “geen bewijs is om te suggereren dat het incident op de luchthaven terrorisme gerelateerd is”. Volgens de politie zou het gaan om een “huiselijk geweld gerelateerde situatie”.

Dader
De dader kwam de luchthaven binnenlopen met een metalen doosje waar draden uithingen. Hij beweerde dat dit een bom was. Ook zou hij hebben gedreigd met een mes. Nadat de terminal was geëvacueerd heeft de politie de dader neergeschoten en gearresteerd. Hij wordt nu ondervraagd. Voorzover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

Vliegverkeer
Tijdens de evacuatie werd het vliegverkeer van en naar Brisbane stilgelegd. Ook treinen naar de luchthaven reden niet meer. Het explosieven opruimingsteam van de politie moet de terminal eerst doorzoeken voordat deze weer in gebruik kan worden genomen. Het is nog onbekend wanneer het vliegverkeer naar Brisbane weer op gang komt.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Florimond de Rooy

Redacteur. Florimond heeft een passie voor luchtvaart en is al van jongs af aan actief in de general aviation. Naast zijn werkzaamheden bij Up in the Sky studeert Florimond aan de Universiteit Leiden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button