fbpx
AirlinesDoelgroepFrequente reizigersNieuwsOnderwerpenVliegvelden

Oneworld opent eigen lounges

Oneworld heeft, op haar 20e verjaardag, aangekondigd eigen lounges te gaan openen. Oneworld leden hebben nu al toegang tot 650 lounges verspreid over de wereld. De alliantie hoopt de kwaliteit van de lounges te verbeteren door enkele lounges in eigen beheer te hebben.

Kwaliteit
Op het moment hebben Oneworld passagiers vaak de keuze uit meerdere lounges. Zo komt het vaak voor dat er meerdere Oneworld lounges in dezelfde terminal aanwezig zijn. “Door samen te werken zou het mogelijk kunnen worden om klanten betere faciliteiten te bieden – grotere en betere lounges dan maatschappijen zelf kunnen realiseren”, aldus Rob Gurney, CEO van de alliantie.

Carrierconnect
Voor reizigers die overstappen op een vlucht van een ander oneworld lid introduceert de alliantie nu carrierconnect. Het wordt het voortaan mogelijk om in één keer online in te checken, stoelen te selecteren en vlucht updates te ontvangen via één maatschappij, ook al stapt de reiziger over op een ander. Tot nu toe was het voor passagiers die overstappen op een andere maatschappij alleen mogelijk om in te checken op de luchthaven, niet online.

Star Alliance
Oneworld is niet de eerste alliantie met het het plan om eigen lounges te openen. Star Alliance introduceerde enkele jaren geleden al eigen lounges, die inmiddels te vinden zijn op zeven vliegvelden.

Florimond de Rooy

Redacteur. Florimond heeft een passie voor luchtvaart en is al van jongs af aan actief in de general aviation. Naast zijn werkzaamheden bij Up in the Sky studeert Florimond aan de Universiteit Leiden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button