AirlinesDoelgroepEindhoven AirportFrequente reizigerNieuwsNL nieuwsOnderwerpRoutes

Wizz Air verbindt Eindhoven met Georgië

De Hongaarse prijsvechter Wizz Air heeft aangekondigd vanaf 1 augustus een route te openen van Kutaisi naar Eindhoven. Op de route, die drie keer per week wordt gevlogen, zet Wizz Air een Airbus A320 in.

Uitbreiding
Wizz Air is al langere tijd bezig met het uitbreiden van haar netwerk. Zo heeft de maatschappij eerder deze maand al bekend gemaakt dat zowel de basis in Timisoara als de basis in Skopje zal groeien. Gezien de toenemende populariteit van Georgië als vakantiebestemming, breidt Wizz Air nu ook de basis in Kutaisi uit door er een extra A320 te plaatsen. In totaal zijn er nu drie vliegtuigen gestationeerd in Kutaisi. De maatschappij voegt zes nieuwe bestemmingen toe vanaf Kutaisi, de derde stad van Georgië.

Eindhoven
Wizz Air vliegt vanaf augustus drie keer per week naar Eindhoven. De vluchten zullen worden uitgevoerd om dinsdag, donderdag en zaterdag. De heenvlucht vertrekt om 17:20 uur vanaf Eindhoven en arriveert, na een vlucht van vier en half uur om 23:50 uur in Kutaisi. De terugvlucht vertrekt om 14:05 uur uit Kutaisi en arriveert om 16:50 uur in Eindhoven. De vluchten zijn beschikbaar vanaf €19,99 per enkele reis.

Geen concurrentie
Wizz Air is de eerste maatschappij die Nederland verbindt met Kutaisi. De enige andere verbinding met Georgië wordt uitgevoerd door Georgian Airways, dat vanaf Amsterdam naar Tbilisi, de hoofdstad van Georgië, vliegt.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Florimond de Rooy

Redacteur. Florimond heeft een passie voor luchtvaart en is al van jongs af aan actief in de general aviation. Naast zijn werkzaamheden bij Up in the Sky studeert Florimond aan de Universiteit Leiden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close