LiefhebberMilitairNieuws

Extra Eurofighter Typhoons voor Duitse luchtmacht

Het Duitse ministerie van Defensie gaat 33 nieuwe Eurofighter Typhoon gevechtsvliegtuigen bestellen bij het Europese Airbus Defence & Space. Dit berichten diverse Duitse media.

Oudste

De nieuwe toestellen moeten de oudste Eurofighters van de Luftwaffe gaan vervangen. De eerste 33 Typhoons werden tussen 2003 en 2008 aan Duitsland geleverd. Deze toestellen waren afkomstig uit de eerste productieserie van 148 exemplaren, ‘Tranche 1’ genoemd. Vanaf 2008 ontving de Duitse luchtmacht nog eens 103 Typhoons uit Tranche 2 en 3A. De laatste zeven van de in totaal 143 bestelde toestellen worden dit jaar afgeleverd.

Verbeteringen

Hoewel het allemaal Typhoons zijn, verschillen de toestellen uit Tranche 1 duidelijk van de latere versies. Vanwege de geïnstalleerde software zijn de Tranche 1 Typhoons vooral geschikt voor luchtverdediging en nauwelijks voor grondaanvalstaken. Vanaf Tranche 2 zijn er verschillende verbeteringen doorgevoerd (onder meer een nieuwe missiecomputer), waardoor de Typhoon ‘multimission capable’ werd.

Kostbaar

Omdat moderniseren van de eerste Typhoons uit Tranche1 erg kostbaar zou zijn, worden deze relatief nieuwe toestellen de komende jaren al uit dienst genomen. Ook de Britse Royal Air Force zal een deel van de Tranche 1 Typhoons met vervroegd pensioen sturen. 24 Tranche 1 Typhoons blijven bij de Britten in dienst voor luchtverdedigingstaken.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/