IndustrieInnovatieNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Productie Boeing 787 moet sneller met exoskelet

Vliegtuigbouwer Boeing gaat personeel in de fabrieken in Charleston en Everett uitrusten met exoskeletten. Door de omhulsels moet het personeel sneller kunnen werken aan de Boeing 787. Dit meldt persbureau Reuters.

Boeing wil de productie van de Dreamliners de komende tijd flink opvoeren. Op dit moment worden er maandelijks twaalf 787’s gebouwd, dat moeten er veertien worden. De exoskeletten moeten ervoor zorgen dat de vliegtuigen sneller gebouwd kunnen worden.

Robot
Met de exoskeletten moet het makkelijker worden om repeterende handelingen uit te voeren, zoals het boren van gaten. “De capaciteiten van een robot en een mens worden samengevoegd”, zei Christopher Reid van Boeing tegen Reuters. Reid ontworp eerder ruimtepakken voor NASA

Testen
Boeing heeft de techniek de afgelopen maanden getest in de fabriek in Charleston en stelt tegenover Reuters dat het gebruik van de exoskeletten ervoor zorgt dat de productie sneller gaat. Volgens Reuters kosten de exoskeletten $ 4.500 tot $ 7.000 per stuk. Als de testen goed blijven gaan, moeten de skeletten gebruikt gaan worden door duizenden werknemers binnen het bedrijf.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button