fbpx
CorendonLiefhebberNaast het nieuwsNL Nieuws

Ruim 6000 toeschouwers bij 747-transport Corendon

De verplaatsing van de Boeing 747 van Corendon wordt komende week door minimaal 6000 mensen gadegeslagen. Voor hen is plaats langs de de route. Voor wie geen kaartje heeft, is er een livestream. Dit meldt Corendon.

Van dinsdagavond tot zondag zal de 747 langzaam maar zeker de tocht maken van Schiphol-Oost naar Badhoevedorp. Daar komt het toestel in de tuin van het nieuwe Corendon Village Hotel te staan. De mensen die een toegangsbewijs gekregen hebben, krijgen op de route een plek aangewezen om het transport te volgen.

Veiligheid
De touroperator verstuurde zaterdag naar ruim 6000 mensen een e-mail dat zij tot de gelukkigen behoren. “Het liefst hadden we alle geïnteresseerden in Badhoevedorp verwelkomd. We moeten echter ook rekening houden met de veiligheid en logistieke haalbaarheid van deze operatie. We willen geen enkel risico lopen”, stelt oprichter Atilay Uslu. Via een livestream is het transport online te volgen.

Transport
Dinsdagavond wordt de Jumbojet via de Zwanenburgbaan naar de akkers tussen de Zwanenburgbaan en de A9 gereden. Daarbij moeten 17 slootjes overgestoken worden. Vanaf woensdagochtend staat de 747 twee dagen aan de Sloterweg.

A9
In de nacht van vrijdag op zaterdag wordt het 150 ton wegende vliegtuig over de A9 getild. Na middernacht wordt de snelweg afgesloten en worden tijdelijk lantaarnpalen en vangrails verwijderd, zodat het transport veilig over de A9 kan. Zondag legt het vliegtuig de laatste etappe af, naar de tuin van het hotel.

Dertig jaar
De 747 van Corendon vloog bijna dertig jaar bij KLM en maakte in november 2018 de laatste commerciële vlucht. In december landde het toestel na een spuitbeurt in Rome als in Corendon-kleuren op Schiphol.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button