fbpx
Naast het nieuwsTravel

Wegdromen van Lauterbrunnen | Video

Al aan het brainstormen over de eerstvolgende vakantiebestemming? Zoek niet verder en reis af naar het Zwitserse dorp Lauterbrunnen. Het dorp ligt verstopt tussen indrukwekkende trog dalen in de Alpen en wordt gesierd door haar 72 watervallen. Bovendien ligt het dorp nog eens zeer centraal, zo zit je slechts twee uur rijden van Frankrijk en Duitsland en drie uur van Italië.

Lauterbrunnen Valley

Lauterbrunnen is een dorp gelegen in de Jungfrauregio en is vanuit Basel met de auto in twee uur te bereiken. Het dorp is omringd door de Alpen en ligt zelf op een hoogte van 800m. Hoewel Lauterbrunnen een klein dorp is, heeft het wel van alles te bieden: hotels, restaurants, campings en een supermarkt. Bovendien ligt Lauterbrunnen erg centraal en beschikt het over een kabelbaan. Zo loopt er een kabelbaan van Lauterbrunnen naar het hoger gelegen dorp Mürren, dat op 1650m hoogte ligt.

Mürren- ©Smtunli WikiCommons

Het charmante dorp Lauterbrunnen is verder befaamd door haar watervallen, want het dorp is omringd door gigantische rotswanden en bergtoppen waar enorme watermassa’s vanaf komen. De ruim 70 watervallen vormen dan ook een waar schouwspel en creëren bovendien oorverdovend geluid.

Trümmelbachfälle

Ervaar het fascinerende natuurfenomeen Trümmelbachfälle van dichtbij! De Trümmelbachfälle zijn de grootste onderaardse watervallen in Europa. De tien gletsjer watervallen storten bij elkaar 20.000 liter water per seconde naar beneden. Het water dat door de Trümmelbachfälle stroomt is afkomstig van de Eiger, de Mönch en de Jungfrau. Door de jaren heen zijn de rotsen door watererosie van vorm veranderd. Naast de watervallen zijn trappen en liften aangelegd zodat je het water praktisch kan aanraken.

Jungfraujoch

Net ten zuiden van Lauterbrunnen Valley ligt Jungfraujoch, beter bekend als de Top of Europe. Hier ligt namelijk met 3500 meter het hoogst gelegen treinstation van Europa. De enige manier om hier te komen is met de tandradtrein, het is weliswaar geen goedkoop tripje, maar zeker een unieke ervaring.

De UNESCO bezienswaardigheid Jungfraujoch is meer dan alleen het station, zo heb je de mogelijkheid om via een lift naar het hogergelegen observatorium te gaan. Vanaf het observatorium kun je genieten van het spectaculaire 360-uitzicht over de Alpen

Jungfraujoch- ©xlstier WikiCommons

Thun
Op een halfuur rijden van Lauterbrunnen ligt de historische stad Thun en het Meer van Thun (Thunersee). De stad kent een zeer lange geschiedenis, zo ontstond rond 2500 v.Ch. de eerste nederzetting in Thun. Een van de veel bezochte bezienswaardigheden is het Kasteel van Oberhofen dat zich aan het meer bevindt.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Justin Au Yeung

Redacteur. Justin is al sinds zijn jeugd geinteresseerd in de luchtvaart. Hij is student aan de HvA, Aviation Studies. In de toekomst hoopt hij bij de luchtverkeersleiding te kunnen werken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button