fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Meer passagiers maar minder volle vliegtuigen voor TAP

TAP Air Portugal heeft in het vorige jaar op alle fronten groei genoteerd, maar zag minder volle vliegtuigen dan in 2017, zo blijkt uit de vervoerscijfers van de Portugese maatschappij.

Passagiers
Het aantal passagiers steeg in 2018 voor TAP Air Portugal met 10,7 procent naar zo’n 16 miljoen reizigers. De grootste groei werd op routes tussen Portugal, Madeira en de Azoren genoteerd, namelijk 13,5 procent, oftewel een totaal van 1,3 miljoen passagiers. Op Europese routes steeg het passagiersaantal met 10,7 procent, wat neerkomt op 932.000 meer vervoerde passagiers.

Afname
Het enige wat niet toegenomen is in vergelijking met 2017 was de bezettingsgraad. Die zag een afname van 2 procentpunt en kwam daarmee neer op 80 procent. Doordat de capaciteit van TAP met 12,3 procent was toegenomen, en de vraag met 9,6 procent, zaten de vliegtuigen minder vol dan het jaar daarvoor.

Grens
Op de binnenlandse vluchten tussen Lissabon, Porto en Faro werd voor het eerst de grens van één miljoen reizigers verbroken. Met een groei van 9,4 procent ten opzichte van 2017 kwam het aantal binnenlandse reizigers op 1,1 miljoen te liggen.

Capaciteit
De capaciteit nam toe doordat de vloot vorig jaar werd uitgebreid met nieuwe Airbus A321neo’s en de allereerste A330neo.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button