fbpx
NieuwsPiloten en CrewProfessionalVliegvelden

Staking grondpersoneel Hamburg Airport treft 50.000 reizigers

Een plotseling aangekondigde staking van het grondpersoneel op Hamburg Airport treft op maandag 4 februari zo’n 50.000 reizigers, zo meldt de Duitse luchthaven.

Staking
Verdi, de vakbond die werknemers in de dienstverlenende sector in Duitsland vertegenwoordigd, riep op zondagavond onverwachts een 24 uursstaking uit. Sinds drie uur vanmorgen heeft het grondpersoneel op de luchthaven van Hamburg het werk neergelegd, wat invloed heeft op zo’n 50.000 reizigers.

Annuleren 
Van de 388 geplande vluchten die vandaag op de Hamburgse luchthaven uitgevoerd zouden worden, 194 vertrekkende- en 194 aankomende vluchten, worden er zeker 58 geannuleerd. Lufthansa heeft alle vluchten tussen Hamburg, München en Frankfurt geschrapt.

Salarisverhoging
De staking van de 1.000 medewerkers wordt gehouden omdat zij een salarisverhoging van 275 euro per maand willen. Een woordvoerster van de luchthaven laat aan de openbare omroep Norddeutscher Rundfunk weten dat de staking ‘volledig overtrokken en buitenproportioneel’ is.

Bestel nu het boek Love is in the Air!

Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt, geschreven door Renske Dragt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button