fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalVeiligheid

Turkmenistan Airlines niet meer welkom in Europees luchtruim

Turkmenistan Airlines is niet meer welkom in het Europese luchtruim, zo heeft de European Aviation Safety Agency (EASA) beslist.

Ban
Turkmenistan Airlines heeft een ban om operaties uit te voeren in het Europese luchtruim opgelegd gekregen door de EASA. De maatschappij mag niet meer boven Europa vliegen, voordat er bevestigd wordt dat de airline voldoet aan de Europese veiligheidsnormen. De maatschappij is nooit betrokken geweest bij een dodelijk ongeluk.

Vluchten
De Turkmeense maatschappij voert vanuit de hoofdstad Asjchabad vluchten uit naar Parijs, Frankfurt, Londen en Birmingham. Ook vliegt de maatschappij naar Bangkok, Delhi, Amritsar en Peking.

Vloot
De vloot van de maatschappij uit de voormalige Sovjet-republiek Turkmenistan bestaat uit negentien vliegtuigen, waaronder twaalf Boeing 737’s van gemiddeld 6,5 jaar oud, drie 757’s van 22,6 jaar oud, drie 777’s van 6,1 jaar oud en één Bombardier CRJ-700 van 6,9 jaar oud. Het land in Centraal-Azië grenst aan Kazachstan, Oezbekistan, Afghanistan, Iran en de Kaspische zee.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button