fbpx
IncidentenNieuwsProfessional

Vliegtuigwrak dat voetballer Sala vervoerde gevonden

Het vliegtuigwrak dat een kleine twee weken geleden de voetballer Emiliano Sala naar Cardiff vervoerde is in het Kanaal gevonden, zo melden verschillende media.

Gevonden
Het wrak van het Piper Malibu-vliegtuig is gevonden in het Kanaal tussen Frankrijk en Engeland. Twaalf dagen geleden verdween het vliegtuig van de radar toen de 59-jarige piloot David Ibbotson de 28-jarige Argentijnse voetballer van de Franse stad Nantes naar Cardiff vervoerde. Daar zou Sala bij de voetbalclub Cardiff City aan de slag gaan.

Wrak
Het wrak is door een schip van het Belgische bedrijf GEOxyz gevonden op de bodem van het Kanaal ten noorden van het Kanaaleiland Guernsey. Er is niet bekend gemaakt of de lichamen van de inzittenden ook gevonden zijn. Wel bleek het toestel ‘zwaar gehavend’, aldus GEOxyz-oprichter Patrick Reyntjens tegen het VRT-nieuws.

Bergen
Het bedrijf werd afgelopen weekend door de Air Accidents Investigation Branch (AAIB) van het Engelse ministerie van Defensie ingeschakeld. Het is nog niet duidelijk of en wanneer het wrak geborgen zal worden.

Bestel het boek Love is in the air!
Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button