AirlinesNieuwsProfessional

Aantal Ryanair-passagiers blijft in januari groeien

Het aantal passagiers dat Ryanair gedurende de maand januari heeft vervoerd blijft, met dubbele cijfers, groeien, zo blijkt uit de maandcijfers van de Ierse low cost-maatschappij.

Passagiers
In de eerste maand van 2019 vervoerde Ryanair en Laudamotion samen in totaal 10,3 miljoen passagiers, een stijging van 11 procent, of één miljoen reizigers, ten opzichte van vorig jaar januari. Toen werd Laudamotion nog niet meegerekend.

Ryanair
Puur kijkende naar Ryanair vervoerde de Ierse prijsvechter zeven procent meer mensen in januari, namelijk 10 miljoen passagiers. In januari vorig jaar lag dat aantal op 9,3 miljoen reizigers. De bezettingsgraad bedroeg 91 procent. De omzet voor het lopende boekjaar ligt acht procent hoger dan vorig jaar, maar in het derde kwartaal noteerde Ryanair een verlies van bijna 20 miljoen euro.

Laudamotion
Nu Laudamotion volledig in handen is van Ryanair, worden de passagiers die de Oostenrijkse maatschappij vervoert ook meegerekend bij het totaal. Laudamotion vervoerde zo’n 300.000 reizigers in januari met een bezettingsgraad van 89 procent.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button