fbpx
BestellingenNieuwsProfessionalVliegtuigen

‘Boeing voert productie 737 vanaf juni op’

De Amerikaanse vliegtuigbouwer zal vanaf juni de productie van de Boeing 737 opvoeren, zo meldt Reuters op basis van bronnen die bekend zijn met het plan.

Opvoeren
De productie van de Boeing 737, het bestverkopende vliegtuig van het bedrijf, zal met ingang van de maand juni met vijf extra toestellen opgevoerd worden. Daarmee zullen er in plaats van 52 Boeing-toestellen, 57 vliegtuigen van de band rollen, aldus één van de bronnen.

Achterstand
De productieverhoging moet de achterstand in de 737-assemblagehal wegwerken. Die achterstand is veroorzaakt door logistieke problemen bij leveranciers van Boeing die afgelopen zomer de 737-productie hinderden.

737
Vorig jaar leverde Boeing 806 vliegtuigen aan klanten, waarvan er 580 uit 737’s bestonden. In diezelfde twaalf maanden ontving Boeing bestellingen voor 893 vliegtuigen, waarvan 675 orders voor de kleinste Boeing.

83 maanden
In totaal moet de Amerikaanse vliegtuigbouwer nog 4.763 bestellingen van de 737 aan klanten nakomen. Zonder dat er nieuwe bestellingen zouden binnenkomen, en er 57 vliegtuigen per maand worden gebouwd, zou Boeing nog een dikke 83 maanden, oftewel een kleine zeven jaar bezig zijn om die bestellingen te leveren.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button