fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Germania vraagt faillissement aan

Luchtvaartmaatschappij Germania Fluggesellschaft heeft faillissement aangevraagd, samen met dochterondernemingen Germania Technik Brandenburg GmbH en Germania Flugdienste GmbH, zo meldt de Duitse airline.

Failliet
Volgens de Duitse charter- en lijnvluchten uitvoerde maatschappij zijn alle werknemers ingelicht. Het is volgens Germania-ceo Karsten Balke niet gelukt om de financiële verplichtingen op de korte termijn na te komen. ‘We betreuren het ten zeerste dat we als gevolg daarvan geen andere keuze hadden dan faillissement aan te vragen. Natuurlijk betreuren we vooral de impact die deze stap heeft op onze werknemers. Ze hebben altijd hun best gedaan als een team om te zorgen voor betrouwbare en stabiele vliegbewegingen – zelfs in de spannende weken die achter ons liggen. Ik dank u allen persoonlijk en met heel mijn hart. Passagiers die hun Germania-vlucht niet volgens plan kunnen nemen, mijn excuses’, aldus Balke.

Opgelost
Nadat begin januari duidelijk werd dat Germania in financieel zwaar weer verkeert, liet Balke een kleine drie weken geleden, op 19 januari, nog weten dat de financiële problemen voor Germania, voor de korte en middellange termijn, van de baan waren. De airline ontving toen een kapitaalinjectie van investeerders van 15 miljoen euro.

Germania
Germania werd in 1986 opgericht en heeft het hoofdkantoor op de luchthaven Berlijn Tegel. De huidige vloot bestaat uit 28 vliegtuigen, waarvan achttien Airbus A319’s, zes A321’s en vier Boeing 737’s. Het bedrijf vervoerde jaarlijks zo’n vier miljoen reizigers naar 60 bestemmingen in Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Het Zwitserse en Bulgaarse dochterondernemingen Germania Flug AG en Bulgarian Eagle worden niet door het faillissement getroffen.

Eurowings
Eurowings meldt dat passagiers die getroffen worden door het faillissement van Germania, en daardoor vastzitten in het buitenland, met 50 procent korting tickets kunnen kopen op vluchten terug naar Duitsland.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button