AirlinesFinancieelNieuwsPilotenProfessional

‘Grote meerderheid piloten Cathay Pacific wijst cao af’

Een overgrote meerderheid van de piloten bij Cathay Pacific wijst een voorlopige cao-overeenkomst af, zo meldt atwonline. Dat is een tegenvaller voor de maatschappij die na jaren van getouwtrek rust wil binnen de gelederen.

Afwijzen
Het voorlopig cao-akkoord werd met 1.775 tegen 483 stemmen weggeblazen. Van alle Cathay-piloten bracht 96 procent een stem uit. Dit is best opvallend omdat de vakbond, de Hong Kong Air crew Officers Association, het cao-voorstel wel steunde. In 2016 werd ook al een cao-voorstel weggestemd. Het lukt de onderhandelaars niet om tot een overeenkomst te komen die voor beide partijen acceptabel is.

Jaren
Al jaren worden er gesprekken gevoerd tussen de luchtvaartmaatschappij uit Hong Kong en de piloten met betrekking tot arbeidsvoorwaarden. In december 2017 dreigden de piloten nog met een staking omdat ze geen eindejaarsbonus kregen wegens de slechte financiële situatie van de airline.

Schrappen
Om weer winstgevend te worden schrapte Cathay vorig jaar mei al 600 banen op het hoofdkantoor. Daarnaast liet het in augustus, aan alle medewerkers die niet in Hong Kong werken, weten dat er een herstructurering plaats zou vinden. Cathay Pacific verwacht dit jaar, na de laatste winst in 2015 behaald te hebben, weer uit de rode cijfers te komen.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close