fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Norwegian verkoopt twee A320neo’s voor schuldaflossing

Artic Aviation Assets, een dochtermaatschappij van Norwegian, heeft een overeenkomst getekend om twee Airbus A320neo’s te verkopen, zo meldt de Noorse low cost-maatschappij.

Verkoop
De opbrengst van de verkoop van de twee A320neo’s wordt gebruikt om uitstaande schulden af te lossen en het eigen vermogen met 26 miljoen dollar (22,75 miljoen euro) aan te vullen. De twee vliegtuigen worden op dit moment verhuurd aan een derde maatschappij en zullen in de loop van februari terug aan Norwegian worden gegeven.

Besparing
Norwegian heeft behoorlijk wat schulden uitstaan doordat de maatschappij in rap tempo groeit, de olieprijs afgelopen jaar flink steeg, de vloot afgelopen zomer niet volledig ingezet kon worden door problemen met de Rolls Royce-motoren van de Dreamliners en de concurrentie van andere maatschappijen steeds groter wordt. Daarom haalt het nu de broekriem aan door verschillende besparingsmaatregelen, waaronder een deel van de vloot verkopen. Ook sluit Norwegian enkele pilotenbases, waaronder die op Schiphol.

Zwaar weer
Norwegian verkeert al enige tijd in financieel zwaar weer. Eerder was sprake van een overname van de Noorse prijsvechter door IAG, maar die trok zich terug als overnamekandidaat. Naast de verkoop van de vliegtuigen gaf Norwegian nieuwe aandelen uit om er zo financieel bovenop te komen.

Bestel nu deze afscheidskalender van de KLM 747!

Nieuw in de webshop van Up: een afscheidskalender van de KLM Boeing 747. Exclusief verkrijgbaar bij Up in the Sky voor €17,95 inclusief gratis verzending. Voor €4 extra krijg je er een retro sleutelhanger bij!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button