AirlinesNieuwsProfessional

‘Qatar Airways en EU dicht bij deal eerlijke concurrentie’

Qatar Airways en de Europese Unie (EU) zijn dicht bij een deal met betrekking tot eerlijke concurrentie binnen de luchtvaart, zo meldt Reuters op basis van een uitspraak van Qatar-topman Akbar al Baker.

Bijeenkomst
Tijdens een bijeenkomst in Doha vertelt Al Baker; ‘we hebben gedurfde stappen genomen door in te stemmen met artikelen over eerlijke concurrentie, sociale aspecten, zakelijke praktijken en transparantie.’ Hier mee zou, na acht jaar onderhandelen, een overeenkomst tussen de EU en de airline gesloten kunnen worden over eerlijke concurrentie. Hij vertelde er niet bij wanneer de overeenkomst ondertekend zal worden.

Staatssteun
Al jaren klagen Europese maatschappijen over de oneerlijke concurrentie met de airlines uit de Golfstaten. Zij zouden financiële staatssteun ontvangen en daardoor hard kunnen groeien. In de Europese Unie wordt dat soort staatssteun als illegaal gezien. Zowel Qatar Aiways en Emirates hebben deze aantijgingen altijd ontkent.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button