fbpx
EmbraerKLMNieuwsNL NieuwsProfessionalRoutes en BestemmingenSchiphol Airport

Stobart Air vliegt voortaan voor KLM Cityhopper | Update

Stobart Air heeft een overeenkomst gesloten met KLM Cityhopper om vluchten uit te voeren namens de dochteronderneming van KLM. Het gaat om acht dagelijkse vluchten van en naar Schiphol in de periode van 25 februari tot en met 30 maart, zo laat een KLM-woordvoerster desgevraagd aan Up weten.

KLM Cityhopper
Verder laat KLM Cityhopper aan Up weten dat het contract gesloten is om het ‘het netwerk van KLC waar te maken.’ De wetlease wordt uitgevoerd met een Embraer 190 en zal Stobart vier vluchten per dag uitvoeren vanuit Amsterdam, wisselend naar Dublin en Genève. ‘Zowel het vliegtuig als de crew wordt door Stobart Air geleverd,’ aldus KLC.

Overeenkomst
Stobart Air noemt zichzelf een franchiser voor andere airlines. De deal met KLM Cityhopper, een zogenoemde ACMI-overeenkomst, bestrijkt niet alleen de vluchten. Stobart Air levert het toestel, crew, onderhoud en verzekering aan de Nederlandse maatschappij. De samenwerking gaat in op 24 februari.

Vluchten
In de ACMI-overeenkomst staat dat Stobart Air met een Embraer E190 ‘tot acht vluchten per dag van en naar Amsterdam zal uitvoeren, waaronder de route tussen de Ierse hoofdstad Dublin en Amsterdam.

Dublin
Vorig jaar stak Stobart Air, onderdeel van Stobart dat ook eigenaar is van Londen Southend, 25 miljoen euro in de airline, nam zestig mensen aan en voegde drie Embraer 195’s toe aan de vloot. Stobart Air heeft Dublin als thuisbasis. Ook voert het vluchten uit voor Aer Lingus, British Airways en Flybe.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĂ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button