KLMNieuwsNL nieuwsProfessionalRoutesSchiphol Airport

Stobart Air vliegt voortaan voor KLM Cityhopper | Update

Stobart Air heeft een overeenkomst gesloten met KLM Cityhopper om vluchten uit te voeren namens de dochteronderneming van KLM. Het gaat om acht dagelijkse vluchten van en naar Schiphol in de periode van 25 februari tot en met 30 maart, zo laat een KLM-woordvoerster desgevraagd aan Up weten.

KLM Cityhopper
Verder laat KLM Cityhopper aan Up weten dat het contract gesloten is om het ‘het netwerk van KLC waar te maken.’ De wetlease wordt uitgevoerd met een Embraer 190 en zal Stobart vier vluchten per dag uitvoeren vanuit Amsterdam, wisselend naar Dublin en Genève. ‘Zowel het vliegtuig als de crew wordt door Stobart Air geleverd,’ aldus KLC.

Overeenkomst
Stobart Air noemt zichzelf een franchiser voor andere airlines. De deal met KLM Cityhopper, een zogenoemde ACMI-overeenkomst, bestrijkt niet alleen de vluchten. Stobart Air levert het toestel, crew, onderhoud en verzekering aan de Nederlandse maatschappij. De samenwerking gaat in op 24 februari.

Vluchten
In de ACMI-overeenkomst staat dat Stobart Air met een Embraer E190 ‘tot acht vluchten per dag van en naar Amsterdam zal uitvoeren, waaronder de route tussen de Ierse hoofdstad Dublin en Amsterdam.

Dublin
Vorig jaar stak Stobart Air, onderdeel van Stobart dat ook eigenaar is van Londen Southend, 25 miljoen euro in de airline, nam zestig mensen aan en voegde drie Embraer 195’s toe aan de vloot. Stobart Air heeft Dublin als thuisbasis. Ook voert het vluchten uit voor Aer Lingus, British Airways en Flybe.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close