Eindhoven AirportNieuwsNL nieuwsProfessionalVliegvelden

‘Aantal klagers en meldingen Eindhoven Airport groeit sterk’

Eindhoven Airport heeft in 2018 van een groeiend aantal klagers een recordaantal meldingen ontvangen, zo meldt het Eindhovens Dagblad op basis van cijfers uit de kwartaalrapportage van Defensie.

Klachten

Uit de cijfers blijkt dat er in het afgelopen jaar zo’n 45.000 meldingen binnengekomen zijn met klachten over het Eindhovense vliegveld. Dat waren er 16.000 meer dan in 2017. Niet alleen het aantal klachten nam toe, ook het aantal melders. Vorig jaar vulden 2532 melders het digitale klachtenformulier in, het jaar daarvoor waren dat er 1582.

500

Het aantal klagers dat per kwartaal meer dan 500 klachten indiende steeg van één persoon in 2017 naar zes personen in het laatste kwartaal van vorig jaar. Het zestal was goed voor meer dan 3.500 klachten in de laatste drie maanden van vorig jaar. In het tweede en derde kwartaal waren er ook zes mensen die meer dan 500 klachten hadden ingediend. Toen goed voor respectievelijk 6.708 en 4.910 klachten. In het eerste kwartaal van vorig jaar waren er vier mensen samen goed voor 3.687 meldingen.

Eindhoven

De meeste klachten kwamen uit Eindhoven, en dan voornamelijk uit de wijken Acht en de Achtste Barrier. Andere dorpen waar het aantal klachten flink steeg waren Waalre, Riethoven, Veldhoven en Son en Breugel.

Son en Breugel

Het aantal klachten dat vorig jaar vanuit Son en Breugel kwam steeg het hardst. In 2017 ging het nog om 66 klachten, het afgelopen jaar waren dat er ruim 1.500. De gemeenteraad van het dorp wil zich nu hard maken om de groei van Eindhoven Airport tegen te gaan als de uitstoot van de vliegtuigen niet afneemt. De gemeenteraad kaart dit ook aan bij Pieter van Geel, de man die door ‘het Rijk en de regio is aangesteld om de toekomst van Eindhoven Airport te onderzoeken’, aldus het Eindhovens Dagblad.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button