fbpx
InnovatieNieuwsProfessionalVliegtuigen

Airbus organiseert eerste elektrische vliegtuigrace

Airbus zal in de toekomst de eerste elektrische vliegtuigrace organiseren samen met Air Race E, zo meldt de Europese vliegtuigbouwer.

2020
De eerste race met elektrische vliegtuigen zal in 2020 gehouden moeten worden. De race met de elektrische toestellen moeten de ontwikkeling en innovatie van het elektrisch vliegen versnellen, zoals men ook bij ontwikkelingen in de Formule 1 ziet.

Race
De race zal, net zoals het format van Air Race 1, gaan tussen acht piloten in vliegtuigen die door een elektrische motor worden aangedreven. De piloten moeten een parcours van vijf kilometer afleggen op slechts 10 meter van de grond.

Voorop
‘We willen fabrikanten motiveren om hun technologieën te laten zien over het volledige spectrum van elektrische voortstuwingssystemen en componenten’, aldus Grazia Vittadini, Chief Technology Officer bij Airbus. ‘Deze samenwerking stelt ons in staat onze toewijding te demonstreren om voorop te blijven lopen op het gebied van elektrische voortstuwing.’

Elektrische vliegtuigen ©Airbus

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button