InnovatieNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Airbus organiseert eerste elektrische vliegtuigrace

Airbus zal in de toekomst de eerste elektrische vliegtuigrace organiseren samen met Air Race E, zo meldt de Europese vliegtuigbouwer.

2020
De eerste race met elektrische vliegtuigen zal in 2020 gehouden moeten worden. De race met de elektrische toestellen moeten de ontwikkeling en innovatie van het elektrisch vliegen versnellen, zoals men ook bij ontwikkelingen in de Formule 1 ziet.

Race
De race zal, net zoals het format van Air Race 1, gaan tussen acht piloten in vliegtuigen die door een elektrische motor worden aangedreven. De piloten moeten een parcours van vijf kilometer afleggen op slechts 10 meter van de grond.

Voorop
‘We willen fabrikanten motiveren om hun technologieën te laten zien over het volledige spectrum van elektrische voortstuwingssystemen en componenten’, aldus Grazia Vittadini, Chief Technology Officer bij Airbus. ‘Deze samenwerking stelt ons in staat onze toewijding te demonstreren om voorop te blijven lopen op het gebied van elektrische voortstuwing.’

Elektrische vliegtuigen ©Airbus

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close