Business jetsInnovatieNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Boeing en Aerion bouwen samen supersonisch vliegtuig

Vliegtuigbouwers Boeing en Aerion slaan de handen ineen en zullen samen een supersonisch vliegtuig, de AS2, bouwen, zo meldt Aerion.

Samenwerking
De samenwerking tussen Boeing en Aerion, ook een Amerikaanse vliegtuigbouwer uit Reno uit de staat Nevada, zal tot een nieuw, supersonisch vliegtuig moeten leiden. Boeing levert een financiële bijdrage, maar ook technische en industriële middelen.

Afstand
De AS2, het supersonische vliegtuig dat door Aerion, Lockheed Martin, General Electric, Honeywell en nu dus ook Boeing ontwikkeld wordt, zal de afstand tussen Amsterdam en Miami in het zuidoosten van de Verenigde Staten in 4,5 uur overbruggen. Dit komt doordat het vliegtuig, aangedreven door CFM56-motoren, met een snelheid van mach 1,4, oftewel 1715 kilometer per uur, een maximale afstand van 7,740 kilometer kan afleggen.

Tanzania
Als alles volgens plan verloopt zal de AS2 in 2023 een eerste vlucht maken en in 2025 alle benodigde certificering ontvangen hebben. De supersonische businessjet kan dan maximaal 12 personen in 4,5 uur vanuit Schiphol naar bijvoorbeeld New Orleans, Cuba, Bangladesh of Dar el Salaam in Tanzania brengen.

AS2
De AS2 heeft een lengte van 51,8 meter, een vleugelspanwijdte van 23,5 meter en een hoogte, van grond tot aan de bovenkant van de staart, van 6,7 meter. Het toestel kan ook subsonisch vliegen, dat is met een snelheid van 0,95 mach per uur (1163 kilometer per uur), over een afstand van 10.000 kilometer. Als de AS2 tussen de 1,1 en 1,2 mach vliegt produceert het toestel geen supersonische knal.

AS2 ©Aerion

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/