fbpx
CorendonEditors choiceNieuwsNL NieuwsOpmerkelijkProfessional

Corendon 747 ‘op pad’ naar laatste rustplaats | Foto’s

De Boeing 747, die in de tuin van het Corendon-hotel wordt geplaatst, is in de nacht van dinsdag op woensdag ‘op pad’ gegaan naar zijn laatste rustplaats, Up was erbij om deze tocht vast te leggen.

Pad
Het pad dat de voormalige KLM-747 moest afleggen begon in de hangar waarna het via de Zwanenburgbaan, door weilanden en over 17 slootjes, op de Sloterweg terechtkomt. Daar zal de 747 twee dagen blijft staan om daarna over de A9 en vervolgens de Schipholweg getild te worden. In totaal bedraagt de gehele afstand 12,5 kilometer, waarvan 4,5 door weilanden. Hoe dat eruit ziet tonen de onderstaande foto’s gemaakt door onze fotograaf Ewout Pahud de Mortanges.

Startschot

Dinsdagnacht gaf Corendon-eigenaar Atilay Usla, samen met de commissaris van de Koning van de provincie Noord-Holland Arthur van Dijk, in de skybar van het hotel het startschot voor de reis.

©Ewout Pahud de Mortanges

De lampen in de 747, evenals de lampen van de Mammoet-trailer die de Jumbo vervoerde, werden door het startschot aangestoken en kon de reis beginnen. Om de weilanden te overbruggen werd er een weg van 2.100 metalen rijplaten van 1.500 kilo per stuk aangelegd.

©Ewout Pahud de Mortanges

De 160 ton wegende Jumbojet werd door een 200 ton wegende trailer door de weilanden vervoerd. Met 5 kilometer per uur rolden de 192 wielen over het aangelegde pad richting de Sloterweg.

©Ewout Pahud de Mortanges

In de nacht van vrijdag op zaterdag wordt de A9 afgesloten en zal de 747 over de snelweg getild worden. Een dag later wordt de laatste hindernis, de Schipholweg, genomen en zal de 747 na een lange weg haar eindbestemming bereiken.

©Ewout Pahud de Mortanges
©Ewout Pahud de Mortanges

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button