fbpx
AirlinesCargoNaast het nieuwsProfessional

Etihad vliegt paarden van Luik naar Hong Kong

De vrachtafdelingen van Etihad vervoert voor het derde jaar op rij een aantal paarden van Luik naar Hong Kong voor het jaarlijkse jumping-evenement, zo meldt Etihad Cargo.

Vlucht
Etihad Cargo zal 68 paarden vervoeren vanuit de luchthaven van Luik naar Hong Kong voor het Longines Masters of Hong Kong-evenement op 15 tot en met 17 februari. De paarden zullen via het zogeheten ‘SkyStables’-product de vlucht maken en op 11 februari in Hong Kong landen.

SkyStables
In de vijf jaar dat ‘SkyStables’ bestaat, heeft Etihad Cargo vorig jaar voor het eerst meer dan 2.000 paarden vervoerd. Zo vliegt Etihad ze naar Barbados, Bogota, Japan en naar bestemmingen in het Midden-Oosten en Europa. In het geval van de reis naar Hong Kong worden de paarden in speciale stallen, die in het vrachtruim van een Boeng 777 worden gestoken, naar Hong Kong gevlogen.

Paardenhotel
Dat de paarden vanuit Luik vervoerd worden is niet zo gek omdat de luchthaven vooral voor vracht wordt gebruikt, maar ook over een paardenhotel beschikt. De paarden die in het, hiervoor speciaal ingerichte, hotel verblijven kunnen gebruik maken van 55 stallen met een oppervlakte van 3 bij 5 meter of 6 bij 5 meter, warm en koud water, speciale vloeren en opritten die de hoeven van de paarden niet beschadigen. Jaarlijks worden er zo’n 3.000 paarden via Luik Airport vervoerd.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button