CargoNieuwsProfessional

Luchtvrachtvervoer groeit minder hard dan 2017

Het vrachtvervoer door de lucht is in het afgelopen jaar minder hard gegroeid dan in 2017, zo blijkt uit de jaarcijfers van de International Air Transport Association (IATA).

Minder hard
Waar in 2017 de vraag naar luchtvrachtvervoer nog met een groei 9,7 procent een record vestigde, was het vorig jaar andere koek. In 2018 groeide de vraag naar luchtvrachtvervoer met 3,5 procent. In december nam de vraag lichtelijk af, wegens een zwakkere wereldhandel, aldus IATA-topman Alexandre de Juniac.

Wereld
Kijkende naar waar de vraag in de wereld het meest is toegenomen, blijkt Noord-Amerika als winnaar uit de bus te komen. Daar steeg de vraag namelijk met 2,9 procent, gevolgd door Europa met 1,9 procent. Ondanks dat Azië het grootste gedeelte van de wereldwijde luchtvracht op zich neemt, nam daar de vraag het sterkst af, namelijk met 4,5 procent.

Toekomst
Als Juniac naar de toekomst kijkt is hij voorzichtig optimistisch en denkt dat de vraag naar luchtvrachtvervoer iets zal toenemen ten opzichte van 2018. Hij verwacht dat de vraag dit jaar met zo’n 3,7 procent zal groeien.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close