Editors choiceKLMNieuwsNL nieuwsProfessionalSchiphol Airport

Ondernemingsraad maakt zich grote zorgen over positie Elbers en KLM

De ondernemingsraad (or) van KLM maakt zich grote zorgen over de positie van topman Pieter Elbers en die van KLM binnen de groep. De or overweegt daarom de medezeggenschapsverkiezingen uit te stellen. Dat schrijft de or in een interne brief die Up in the Sky heeft ingezien.

Elbers 

Op 19 februari beslist de or of de verkiezingen al dan niet worden uitgesteld. “Dit is de uiterste datum waarop de directie van Air France-KLM een besluit neemt over de herbenoeming van Pieter Elbers”, aldus Jan Willem van Dijk, de voorzitter van de or in de brief.

KLM

De or maakt zich behalve over de onzekerheid rond de herbenoeming van Elbers, ook grote zorgen over ‘de ideeën die klaarblijkelijk leven in de top van de AFKL Groep over de positionering van KLM en wat dit zou inhouden voor KLM’s positie binnen AFKL en de werkgelegenheid’, zo staat in de brief. 

Zorgpunt

“De uitblijvende herbenoeming van Pieter Elbers vormt in dezelfde mate een zorgpunt. Dit gaat, kortom, over de toekomst van KLM”, schrijft Van Dijk verder. Hij zegt dat de or uiterst alert is op deze ontwikkelingen en contact houdt met de Raad van Commissarissen.

Medewerkers

De voorzitter van de ondernemingsraad besluit de brief met: “De or komt momenteel iedere week bij elkaar om de recente gebeurtenissen te bespreken en te duiden en zal, indien de belangen van KLM en haar medewerkers in gevaar komen, zijn plan van actie ten uitvoer brengen. Uitstel van de verkiezingen past bij deze onzekere situatie.” 

Tags

Gerelateerde artikelen

Back to top button