AirlinesNieuwsProfessional

‘Vernieuwde Bombardier moet United meer luxe bieden’

United Airlines wil zich richten op passagiers die meer willen betalen voor extra comfort en luxe. Met een vernieuwd vliegtuig van Bombardier wil United hier werk van maken, zo vertelt Andrew Nocella, hoofd marketing bij United, aan Bloomberg.

CRJ550


Het vernieuwde Bombardier-toestel, de CRJ550 genaamd, is een variant van de al bestaande CRJ700, waar 70 passagiers in plaats kunnen nemen. De romp van de CRJ700 wordt gebruikt, maar zullen er slechts 50 stoelen in geplaatst worden, waardoor er meer ruimte ontstaat. In totaal wil United 1.600 ‘premium-stoelen’ op zo’n 250 vliegtuigen in de vloot plaatsen. Daarvoor moeten economy-stoelen wijken.

Configuratie


De huidige configuratie van de CRJ700 bestaat uit zes stoelen in businessclass, 16 in premium economy en 48 in economy. Bij de CRJ550 worden dat tien stoelen in businessclass, 20 in premium economy en 20 in economy.

Routes


De aangepaste vliegtuigen zullen door United worden ingezet op routes die niet meer dan 1.440 kilometer zullen beslaan. Hiermee worden de huidige vliegtuigen op die binnenlandse routes, de CRJ145’s in de loop van de tijd vervangen. In afwachting van goedkeuring door de Amerikaanse regering zal GoJet, de regionale dochtermaatschappij van United Airlines, in de tweede helft van dit jaar met de CRJ550 vliegen.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close