fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigen

Delta voert eerste commerciële vlucht met A220 uit

Delta Air Lines heeft de eerste commerciële vlucht met de Airbus A220 uitgevoerd, zo meldt de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij.

Eerste

De eerste commerciële vlucht uitgevoerd door Delta’s Airbus A220-100 is een feit. Delta vlucht 744 van het New York LaGuardia Airport vertrok om zes uur ’s ochtends lokale tijd en landde om 07:02 uur lokale tijd, 18 minuten voor op schema, in Boston.

Tweede

De tweede vlucht met een Delta A220 vertok ook van het LaGuardia Airport om kwart voor acht ’s ochtends lokale tijd naar het vliegveld Dallas/Fort Worth. Delta is met deze vluchten de eerste airline in de Verenigde Staten die met de A220 vliegt, en de vijfde in de wereld.

A220

De A220 van Delta biedt plaats aan 109 passagiers. Van die reizigers kunnen er 12 in business plaatsnemen, 15 in premium economy en 82 in economy. Ook beschikt het toestel over wifi.

Bestelling

Delta had al een bestelling voor 75 van de A220’s uitstaan toen het begin vorige maand met een uitbreiding kwam van nog eens 15 vliegtuigen. Delta heeft de bestelling met vijftien A220-300’s uitgebreid, de grotere variant van de A220-100. Met de Delta-bestelling komt het aantal orders voor de A220-300’s op vijftig te liggen. 

Cockpit A220 ©Delta

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button