Business jetsInflightInnovatieLiefhebberNaast het nieuwsNL nieuwsZakelijke Reiziger

JetSupport plaatst als eerste in Europa speciale cockpit

JetSupport Amsterdam heeft als eerste bedrijf in Europa, in samenwerking met Rockwell Collins, een speciale cockpit in een Beechracft King Air geplaatst, zo meldt JetSupport.

Cockpit
De speciale cockpit, de Proline Fusion, is door JetSupport geïnstalleerd in een Beechcraft King Air B200. De schermen en instrumenten in de cockpit stellen de piloten in staat om, onder andere, obstakels in real-time op het scherm te zien en geeft het de vliegers de mogelijkheid om allerhande aanpassingen te doen via de manuele manier, of via touchscreen.

Vlucht
Up in the Sky was aanwezig tijdens een vlucht met de eerste, in Europa geïnstalleerde, cockpit. Het besturingssysteem kan ook op een King Air B300 geplaatst worden en op Cessna’s 525’s, 525A’s en 525B’s. Hoe het systeem door de piloten wordt gebruikt is in onderstaande video te zien.

Tags

Roel Diender

Senior editor. Roel is afgestudeerd in Antwerpen als journalist. Terug in Nederland kwam hij bij Up terecht en dompelt zich sindsdien onder in de wereld van vliegtuigen, luchthavens en alles wat met deze dynamische sector te maken heeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button