fbpx
Air France-KLMKLMNieuwsNL NieuwsProfessional

KLM herkent zich in zorgelijk beeld rond positie Elbers en maatschappij

KLM herkent zich in het zorgelijke beeld dat de ondernemingsraad van het bedrijf schetst in een interne brief over de positie van topman Pieter Elbers en die van KLM binnen de groep. Dat zegt een woordvoerster van de maatschappij desgevraagd.

Herbenoeming

In een interne brief aan de medewerkers stelt de ondernemingsraad (or) van KLM dat er grote zorgen zijn over de herbenoeming van Elbers, de positionering van KLM binnen Air France-KLM en de daarmee samenhangende werkgelegenheid. 

Elbers

De eventuele herbenoeming van Elbers als president-directeur staat voor 19 februari op de agenda bij het bestuur van de holding Air France-KLM. Dat is de dag voor de presentatie van de jaarcijfers. Binnen KLM bestaat de vrees dat Elbers niet herbenoemd wordt; medewerkers zijn een online petitie begonnen voor ‘behoud van Elbers’.

Smith

Moederbedrijf Air France-KLM heeft sinds eind september vorig jaar een nieuwe ceo in de persoon van Ben Smith. Direct bij zijn aantreden maakte de holding bekend dat Smith de structuur van Air France-KLM onderhanden zou nemen en orde op zaken zou stellen bij Air France. 

Air France

Dat heeft hij voortvarend opgepakt door eerst cao’s af te sluiten met het grond- en cabinepersoneel van Air France en vervolgens een akkoord te bereiken met de pilotenvakbonden. Ook benoemde hij een nieuwe ceo bij Air France, werd Hop! gekoppeld aan Air France en werd Joon opgedoekt. Verdere centralisatie van bedrijfsonderdelen lijkt een logische volgende stap. Waarbij Air France-KLM een ‘echte’ holding wordt en de maatschappijen, Air France, Transavia en KLM daar als werkmaatschappijen onder vallen. 

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Gerelateerde artikelen

Back to top button