IncidentenNieuwsProfessional

Lichaam geborgen uit toestel met voetballer Sala aan boord

De Britse Air Accidents Investigation Branch (AAIB) heeft een lichaam geborgen uit het toestel dat twee weken geleden neerstortte met voetballer Emiliano Sala en een piloot aan boord.

AAIB

Dat heeft de Britse organisatie bekendgemaakt. “De operatie is zo waardig als mogelijk uitgevoerd en de families zijn op de hoogte gehouden van de voortgang”, aldus de AAIB. 

Wrak

Het is nog niet bekend of het gaat om het lichaam van de voetballer of de piloot. Eigenlijk was het de bedoeling om het wrak te bergen, maar dat lukte door de weersomstandigheden niet. De AAIB maakte bij de bergingsoperatie gebruik van een op afstand bedienbaar vaartuig; dat moest door het slechte weer de werkzaamheden afbreken. 

Onderzoek

“De weersvooruitzichten zijn voor de nabije toekomst slecht, waardoor we het moeilijke besluit hebben moeten nemen de operatie te stoppen”, meldt de AAIB. Het lichaam dat geborgen is, wordt naar Portland gebracht. “Ook al was het niet mogelijk het vliegtuig te bergen, we hebben wel veel video-opnames kunnen maken waar we veel aan zullen hebben in ons onderzoek.” 

Radar

In de avond van maandag 21 januari verdween de Piper PA-46-310P Malibu van de radar ten noorden van Guernsey. Het toestel was op weg van het Franse Nantes naar Cardiff in het Verenigd Koninkrijk, met een passagier en de piloot aan boord. De passagier was voetballer Sala. Tijdens de vlucht had hij een tekstbericht ingesproken waarin hij zei zich zorgen te maken over de staat van het toestel. 

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button