AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Norwegian stelt levering vliegtuigen uit

Artic Aviation Assets, een dochtermaatschappij van Norwegian, heeft een overeenkomst met Boeing getekend om de levering van twaalf 737 MAX-toestellen een paar jaar uit te stellen, zo meldt de Noorse prijsvechter.

Boeing

De levering van de twaalf Boeing 737 MAX-toestellen stond eigenlijk gepland voor 2020. Norwegian heeft een nieuwe stap genomen in de bezuinigingsmaatregelen die de airline aan het doorvoeren is. Door de levering van de MAX-toestellen naar 2023 en 2024 te verplaatsen, dalen dit jaar de kosten met betrekking tot een eerdere levering in 2020.

Airbus

Daarnaast heeft Artic Aviation Assets ook met Airbus een deal gesloten om de levering van vier A321LR’s te verplaatsen naar 2020 in plaats van de toestellen dit jaar in ontvangst te nemen.

Vloot

Eerder deze week meldde Norwegian de verkoop van twee A320neo’s. Met die opbrengst worden uitstaande schulden afgelost en het eigen vermogen met 26 miljoen dollar (22,75 miljoen euro) aangevuld.

Verlies

Norwegian kon in het afgelopen jaar geen winst optekenen, maar een nettoverlies van omgerekend 149,6 miljoen euro. Dat is in vergelijking met 2017 een afname van 19 procent. Toen bedroeg het nettoverlies 184,5 miljoen euro.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close