fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsNL Nieuws

Ook easyJet komt met app voor handbagage

Na KLM komt nu ook easyJet met een app waarmee passagiers kunnen zien of de afmetingen van hun handbagage voldoet aan de toegestane afmetingen. Dat heeft easyJet laten weten.

Rolkoffertje

Via de app kunnen reizigers het rolkoffertje of de tas scannen. De applicatie werk op iPhones vanaf de 6s en nieuwere modellen. Het gewicht van de handbagage is bij easyJet niet aan een maximum gebonden en dat blijft zo.

Bagagevak

Bij de Britse prijsvechter is het toegestaan om één stuk handbagage mee aan boord te nemen. “Er is geen gewichtslimiet, maar je moet wel in staat zijn om het zelf in het bagagevak boven je hoofd te tillen”, aldus easyjet op haar website. “De ruimte aan boord is beperkt en er kunnen slechts zeventig stuks handbagage in de bagagevakken worden geplaatst.”

Ruim

Handbagage die groter is dan 56 x 45 x 25 centimeter, inclusief handvatten en wielen, wordt ingenomen en in het ruim geplaatst. Dat kost afhankelijk van het gewicht 8 tot tegen de 40 euro. Die handbagage moet bij aankomst dan van de bagageband worden gehaald. 

Inchecken

EasyJet verwacht dat dankzij de app minder passagiers voor onaangename verrassingen komen te staan en dat het proces van inchecken soepeler cq sneller verloopt. KLM introduceerde in september vorig jaar een soortgelijke app.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button