AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Qantas schrapt A380-order

De Australische maatschappij Qantas meldt dat het officieel de order voor zes Airbus A380’s heeft geschrapt. Hiermee wordt de toekomst van de Superjumbo nog onzekerder.

Schrappen
De order voor zes Airbus A380’s die Qantas in 2006 bij de Europese vliegtuigbouwer plaatste is officieel geschrapt. Aan de bestelling hing een prijskaartje, gebaseerd op de catalogusprijs, van 3,76 miljard euro. Los van de inkomsten die Airbus nu misloopt, wordt ook de toekomst van de Superjumbo steeds onzekerder.

Emirates
Want ook ‘A380-redder’ Emirates twijfelt of ze hun bestelling voor 36 Superjumbo’s door moet zetten. Door problemen met motorbouwer Rolls Royce kan de productie niet beginnen, waardoor de leverdatum in het gedrang komt. Emirates zou nadenken om de A380’s te vervangen voor A350’s.

Hong Kong Airlines
Daarnaast blijkt uit het bestellingenboek van Airbus dat Hong Kong Airlines hun in 2011 geplaatste bestelling van tien A380’s ook heeft ingetrokken. Al deze ontwikkelingen schetsen een somber toekomstbeeld voor het A380-programma. Zo meldden bronnen aan Reuters dat Airbus al ‘extreem serieus’ aan het nadenken is over het vroegtijdig sluiten van de A380-productie.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close