AirlinesOverig nieuwsProfessional

Thomas Cook kijkt kritisch naar luchtvaartactiviteiten

Reisorganisatie Thomas Cook kijkt kritisch naar de positie van de luchtvaartactiviteiten binnen het bedrijf. Dat laat de onderneming weten bij de presentatie van de cijfers over het eerste kwartaal van haar gebroken boekjaar.

Review

Bij de presentatie van de cijfers, kondigt Thomas Cook ‘een strategische review’ aan van de luchtvaartactiviteiten van de groep. 

Proces

“We zijn in een vroeg stadium van dit proces, waarbij gekeken wordt naar alle opties om de aandeelhouderswaarde te vergroten en onze strategische focus te intensiveren”, zegt Peter Fankhauser, de hoogste baas bij Thomas Cook. “We geven wanneer dit opportuun is, een update van dit proces.” 

Brussels

Alle opties liggen daarbij op tafel. Eerder al stootte Thomas Cook de Belgische luchtvaartactiviteiten af, deze zijn opgegaan in Brussels Airlines. De focus van het bedrijf richt zich meer op hotels onder de eigen naam, de verkoopkanalen en het bereiken van meer efficiency. 

Capaciteit 

De capaciteit op de korte en middellange afstand is voor dit jaar teruggebracht. “Door de inzet van minder wet lease-capaciteit.” Thomas Cook beschikt over een vloot van 103 vliegtuigen. “Daarvan wordt een kwart ingezet op de lange afstand.” 

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button