fbpx
AirlinesNieuwsNL NieuwsProfessionalSchiphol AirportVeiligheid

Air France 777 maakt voorzorgslanding op Schiphol

Een Air France 777 die als vlucht AF267 van Seoul naar Parijs vloog is uitgeweken naar Schiphol om daar een voorzorgslanding te maken wegens een technisch mankement, zo bevestigt een woordvoerster van Air France desgevraagd aan Up.

Technisch probleem

De Boeing 777-200 met registratie F-GSPH heeft vanmiddag om 14:03 uur lokale tijd op Schiphol een voorzorgslanding gemaakt wegens een ‘klein technische probleem’ en harde zijwind op het vliegveld Charles de Gaulle in Parijs. Door de combinatie van factoren besloot de gezagvoerder uit te wijken naar Schiphol.

Voorzorgslanding

De ‘triple seven’ van 19,8 jaar oud werd op Schiphol door de hulpdiensten opgewacht doordat zij een melding hadden ontvangen over de voorzorgslanding. Nadat er technische checks uitgevoerd waren vervolgende het vliegtuig, om 15:14 uur lokale tijd, vanuit Schiphol de reis naar Parijs.

Uitwijken

De 777 had er een vlucht van elf uur opzitten, vanaf het Seoul Inchéon vliegveld, toen het tussen Leipzig en Dresden van de route afweek en richting Schiphol vloog. Ten noorden van Enschede passeerde de Boeing de Nederlandse grens en vloog over Flevoland en Krommenie naar Schiphol waar het op de Zwanenburgbaan veilig de wielen aan de grond zette.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button